donderdag 1 september 2016

Duiveltjes kip met sperziebonen

2 pakjes plantaardige kipstukjes van Vivera
8 eetlepels ketjap
8 eetlepels tomatenketchup
3 theelepels sambal
zakje kruidenmix voor nasi van Conimex
bakje champignons
2 eetlepels pindakaas
2 uien
500 gram sperziebonen
1 ui
bakje speckjes van de Vegetarische Slager

Maak een sausje van ketjap, ketchup, sambal, nasikruiden en schep de kipstukjes erdoor.
Laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.

Snij uien fijn en fruit in wat olie.
Voeg de gemarineerde kipstukjes toe en bak 3 minuten op hoog vuur.
Snij de champignons in plakjes en meng bij de kipstukjes
Voeg wat water en de pindakaas toe en laat het mengsel dan op laag vuur 10/15 minuten pruttelen.

Snij de boontjes in stukjes en kook in 15 minuten beetgaar.
Snipper een ui en fruit in wat olie.
Voeg de speckreepjes toe en bak kort op hoog vuur.
Laat de gare boontjes uitlekken en schep door het ui/speckmengsel.
Bak de sperzieboontjes 3-5 minuten op hoog vuur.

Serveer de duiveltjeskip met de boontjes en rijst




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen