woensdag 21 september 2016

Gepickelde perzikken

Misschien een beetje laat in het seizoen maar wie weet vind je ze nog...overheerlijke zoet sappige perziken!
We maken er pickles van, lekker in een salade, bij een broodje hamburger of gewoon zo met een fris glas wijn.

1 1/4 cup rijstazijn
1/4 cup en 3 eetlepels ahorn siroop
1/4 cup suiker
1/2 eetlepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat uit de molen
duimpje gember geschild en in dunne plakjes (de schil gooi je in kokend water voor een kopje gemberthee)
4-5 grote perziken in plakken, pitten verwijderd
2 mason jars van 500 ml per stuk

Verhit de rijstazijn met ahornsiroop, kaneel, nootmuskaat en suiker.
Laat op laag vuur de suiker smelten.
Kook de potten en deksels 10 minuten in water en laat ze ondersteboven uitlekken op een schone theedoek.
Leg de plakjes gember op de bodem van de potten.
Verdeel de perzikplakjes over de potten.
Schenk de azijn over de potten en zorg dat de perziken helemaal onderstaan.
Draai de potten goed dicht en laat afkoelen.
Zet de potten in de koelkast.
De gepickelde perzi
ken blijven ongeveer 2 weken goed in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten