donderdag 15 september 2016

Pindakaas-havermout-banaankoekjes

15-20 koekjes

1 eetlepel lijnzaad-3 eetlepels water
2 hele rijpe bananen
30 gram pindakaas met stukjes noot
60 gram volkoren of speltmeel
80 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
15 gram geraspte kokos
20 gram rozijnen

Verwarm de oven op 200 graden.
Meng lijnzaad met water en roer door.
Laan een minuut of 10 staan dan wordt het wat geleiachtig (lijnzaad ei)
Prak de bananen fijn in een grote kom.
Voeg lijnzaad en pindakaas toe en meng goed.
Voeg dan het meel, bakpoeder, kaneel, kokos en rozijnen toe.
Meng alles goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak je handen een beetje nat en maak kleine hoopjes van het deeg.
Druk ze een beetje plat op de bakplaat.
Zet de plaat in de oven en bak de koekjes 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Iedere oven is anders dus hou de koekjes na 15 minuten goed in de gaten.
De koekjes zijn een dag of 3 goed in een trommeltje.

Bron recept: Boodschappen nr 9 September

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen