dinsdag 18 oktober 2016

Appel-pecannotenbrood

1 1/2 cup ongezoete appelmoes
3/4 cup oerzoet
1/3 cup amandelmelk of een andere plantaardige melk
1 el lijnzaad vermengd met 2 eetlepels water (lijnzaadei)
2 cups volkorenmeel
1 theelepel bakingsoda
 1/2 theelepel bakpoeder
snuf zout
1 theelepel kaneel
1/2 cup pecannoten in stukjes

Verwarm de oven op 190 graden.
Meng in een kom appelmoes met lijnzaadei, oerzoet en de amandelmelk.
Meng in een andere kom, meel met bakingsoda, bakpoeder, zout en kaneel.
Meng de natte met de droge ingrediënten.
Schep dan de stukjes pecannoot door het mengsel.
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Schep het mengsel in de cakevorm.
Bekleed de bovenkant van het brood met stukjes pecannoot en stukjes appel ofgedroogde appelringen (optioneel)
Bak het brood 25-30 minuten in de oven.
Kijk of het brood gaar is door er met een sateprikker in te prikken, blijft er deeg aan de prikker zitten zet het brood dan 5 minuten terug in de oven en test nogmaals
Haal het brood als het gaar is uit de oven en laat nog 20 minuten afkoelen in het blik voordat je het eruit haalt.

Bron; Forks over Knives

Geen opmerkingen:

Een reactie posten