donderdag 27 oktober 2016

Boerenjongens

500 gram sultana rozijnen
250 gram suiker
2 1/2 dl water
1 pijpkaneel ongeveer 6 cm lang
1 liter brandewijn
Weckfles van 1 liter (goed schoon gemaakt.)

Was de rozijnen met heet water en laat uitlekken in een vergiet.
Doe het water in een pannetje met de suiker.
Laat de suiker op laag vuur oplossen.
Voeg de kaneel en de rozijnen toe.
Laat de rozijnen een kwartiertje op laag vuur zacht worden.
Schep de rozijnen uit het suikerwater.
Schep de rozijnen met kaneel in de weckfles.
Kook de suikerstroop nog wat in en laat afkoelen.
Schep de suikerstroop over de rozijnen in de fles.
Als het mengsel afgekoeld is vul je de fles verder af met de brandewijn.
Sluit de pot luchtdicht af en zet in de koelkast
Laat de fles 3 maanden staan voordat de eerste boerenjongens gebruikt kunnen worden
Serveer de boerenjongens bij roomijs of in een suikerbrood...

Bron: Kookboek van de Amsterdamse huishoudschool- C.J Wannee

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen