donderdag 27 oktober 2016

Walnootkoekjes

75 gram zachte boter
125 gram rietsuiker
2 dl koolzuurhoudend mineraalwater
1 mespuntje zout
1 theelepel kaneel
25 gram walnoten grof gehakt, 25 gram fijn gemalen
250 gram tarwemeel
1 theelepel baking soda (optioneel)

Roer boter zacht met suiker.
Voeg het zout toe en bij kleine scheutjes tegelijk het water.
Klop tot een homogene massa, tot alle suiker is opgelost.
Vermeng het meel met de kaneel, baking soda en de noten.
Roer dit bij gedeelten door de botermassa.
Kneed het deeg met een houten lepel tot het van de kom loslaat.
Laat het deeg een uur op een koele plaats rusten (niet in de koelkast)
Kneed het deeg dan tot een rol en snij er plakjes van een halve cm dik van.
Of maak kleine bergjes met een theelepel en druk een beetje plat.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed een paar bakplaten met bakpapier en leg de koekjes op de platen.
Schuif de bakplaten in de oven en bak de koekjes in 15-18 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Gezond lekker eten, kookboek voor volwaardige voeding - Vreni de Jong en Irma Kelling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten