donderdag 17 november 2016

Kruidige koffiecake

snufje zout
400 ml espresso
400 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelen grof gemalen in een keukenmachine
3 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kardemompoeder

Verwarm de oven op 160 graden.
Vet een cakeblik in met boter of leg er bakpapier in.

Roer alle ingrediënten in een ruime kom met een snufje zout tot een glad beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en plaats in het midden van de oven.
Bak de cake in ca 70 minuten gaar.
Prik met een satesokje in de cake om te kijken of hij goed gaar is.
Als de prikker er droog uit komt is de cake goed.
Anders nog een minuut of 10 langer laten bakken en opnieuw prikken.
Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen.
Haal de cake uit de vorm en snij in plakken.

Bron: Eerlijk Eten - Max Havelaar

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen