dinsdag 15 november 2016

Mini pizzaatjes

1 portie pizzadeeg
tomatensaus, vers of pot
1 ui in ringen
paar olijven fijn gehakt
bol mozzarella in kleine blokjes
oregano
olijfolie

Verhit de oven op 220 graden.

Rol het pizzadeeg uit tot een dunne ronde lap.
Gebruik een kookring, rond schaaltje, of leeg blik.
Snij met de vorm cirkels uit het deeg en ga door tot al het deeg op gebruikt is.
Tussen wel weer opnieuw kneden en uitrollen om alle deeg restjes op te maken.

Smeer wat tomatensaus op het deeg.
Beleg met wat uienringen, olijfstukjes en mozzarella.
Strooi de oregano over de pizzaatjes en sprenkel er wat olijfolie over.

Leg de pizzaatjes op een bakblik en schuif onder in de oven.
Bak de pizzaatjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Maak restjes op deze manier op.
Denk aan artisjok, champignons, restjes kaas, paprika etc.

Ik maakte 2 porties deeg.
De andere helft van het pizzadeeg heb ik ingevroren.
Je laat het ontdooien, rolt het uit en je kan weer een pizza maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten