maandag 21 november 2016

Saus van geroosterde tomaten

750 gram rijpe tomaten
1 grote of 2 kleine rode uien
2 tenen knoflook
1 middelmaat wortel
half blikje tomatenpuree
olijfolie
peper en zout

tofu gehakt
half bakje champignons
Italiaanse kruiden
Maggi of groenten bouillonblokje
peper uit de molen

spaghetti
geraspte kaas (optioneel)

Oven op 220 graden

Snij de tomaten in kwarten en leg ze in een braadslee of ovenschaal.
Halveer de uien en pel de knoflook, leg ze bij de tomaten in de braadslee.
Schil de wortel, snij hem in stukken en leg bij de tomaten.
Schep de tomatenpuree door de groenten.
Sprenkel olijfolie over de groenten en breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen.
Hussel goed door.

Zet de braadslee in de oven en laat de groenten een halfuurtje roosteren tot ze zacht zijn en vocht afgeven.

Haal de groenten uit de oven, laat wat afkoelen en doe ze dan met vocht in een blender.

Pureer de groenten tot een saus.

Verhit olie in een pan en fruit het tofu gehakt.
Snij de champignons klein en voeg toe aan het gehakt.
Fruit op hoog vuur tot de champignons vocht gaan loslaten.
Schep dan de saus door het tofumengsel en roer goed om.
Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en bren op smaak met Italiaanse keukenkruiden en gemalen zwarte peper.

Kook spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Schep de gare spaghetti in borden en giet er wat saus over.
Strooi kaas over de spaghetti
Serveer met een schaaltje olijven en sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen