donderdag 10 november 2016

Tlt sandwich

1 blok tofu (450 gram)
1 theelepel uienpoeder
2 eetlepels sojasaus
1 1/2 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel olie
1 1/2 eetlepel liquid smoke (Engelse/Amerikaanse winkel in Amsterdam)
6 flinke sneden brood
1 ui in ringen
1 grote tomaat in plakken
sla
mayonaise of veganaise


Snij de tofu in 6 dunne plakken.
Maak een marinade van olie, uienpoeder, sojasaus en liquid smoke.
Heb je geen liquid smoke neem dan 3 eetlepels sojasaus of een mespunt gerookt paprikapoeder.
Leg de plakken tofu in de marinade.


Verhit de oven op 200 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Leg de plakken tofu op het bakpapier en schuif de plaat in de oven.
Bak de plakken tofu 15-20 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.


Besmeer 3 boterhammen met mayo of veganaise.
Leg de sla erop, de plakken tomaat en de uienringen.
Haal de tofuplakken uit de oven en leg op het brood.
dek af met de resterende 3 boterhammen.
Druk het brood wat aan en snij overlangs doormidden.


Bron: http://www.thebuddhistchef.com/recipe/vegan-blt/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen