dinsdag 6 december 2016

Couscous met geroosterde groenten

2-3 personen

1 kleine knolselderij
4 winterwortels
2 rode uien
3 eetlepels olijfolie
150 gram couscous
150 ml kokend water
1/2 theelepel ketoembar of 5 gram verse koriander
5 gram verse munt
5 gram verse peterselie
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijnpoeder
150 gram zachte geitenkaas

Oven op 220 graden
Schil de wortels en snij in schuine plakken van 3 cm dik.
Schil de knolselderij en snij in blokken van 3 cm dik
Schil de uien en snij in parten
Leg de groenten op een met bakpapier bekleed bakblik en sprenkel er olijfolie over.
Breng op smaak met peper en zout.
Hussel goed door en zet in de oven.
Rooster 20 minuten.

Hak de kruiden fijn.
Meng de helft van de kruiden met de couscous, djintan, ketoembar, peper zout en olijfolie.
Giet er het kokende water op en roer door.
Laat de couscous 10 minuten wellen, roer nogmaals door.
Schep de couscous in een grote schaal en schep de gegrilde groenten erop.
Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de rest van de gehakte kruiden erop.

Bron: Koken met Kennis

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen