donderdag 8 december 2016

Gegrilde mini romana met tomaat en parmezaanchips

2 kropjes mini romana (little gem)
olijfolie
half bakje kerstomaatjes
1/2 zakje geraspte parmezaanse kaas
geraspte citroenschil en sap
1/2 eetlepel vloeibare honing
1/2 eetlepel kappertjes
2 gekookte eieren

Neem een grote koekenpan die niet aanbakt.
Strooi de geraspte kaas erin tot een soort pannenkoek.
Laat op een zacht vuurtje smelten en licht goudbruin kleuren.
Niet roeren en geen boter in de pan!
Haal de pan van het vuur af en laat de kaaskoek afkoelen.
Breek dan in stukken.

Snij de slakropjes in vieren en laat de kontjes zitten.
Laat een grillpan goed heet worden.
Kwast de slakropjes in met olijfolie en gril ze tot ze mooie grilstrepen hebben.
Halveer de tomaatjes.
Snij de eieren in kwarten

Maak een dressing van olijfolie, citroenrasp en sap, honing en de kappertjes.
Leg de slakropjes op een groot bord of schaal.
Schep de tomaatjes erop en sprenkel de dressing erover.
Leg de eieren op de salade en strooi de kaaschips erop.

Serveer met gebakken krielaardappeltjes

Bron: Odin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen