dinsdag 24 januari 2017

Gnocchi in gorgonzolaroomsaus

2 personen

500 gram middelmaat aardappelen in de schil
1 ei geklutst
100-125 gram tarwebloem
zout en peper
paar draaien nootmuskaat uit de molen

bekertje slagroom
100 gram gorgonzola
peper
hand walnoten
Lenteuitje in ringetjes gesneden

Kook de aardappelen in 20 minuten
Giet de aardappels af en laat ze 5 minuten uitdampen
Pel de aardappels en stamp ze fijn
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Roer het ei door de puree en voeg dan handje voor handje de bloem toe.
Kneed tot een samenhangend deeg op een met bloem bestoven werkblad.
Maak 4 porties van het deeg en rol ze uit tot een rol van 1 cm dik.
Snij stukjes van 2 cm uit de rol en druk met een vork in ieder stukje een ribbeltjes patroon.
Leg de gnocchi in een laag in een bebloemde schaal of op een bebloemde bakplaat.
Zet even weg en ga de saus maken.

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Verwarm in een andere pan de room en laat de gorgonzola erin smelten.
Breng op smaak met peper.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

Kook de gnocchi 2-3 minuten in het kokende water.
Ze zijn gaar als ze boven komen drijven.
Schep de gare gnocchi in de gorgonzola roomsaus.
Strooi de geroosterde walnoten en lenteui over de gnocchi en serveer met een frisse groene salade

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen