donderdag 26 januari 2017

Havermoutmuffins met zoete aardappel, banaan en blauwe bessen

2 cups puree van zoete aardappels
2 rijpe bananen geprakt
4 cups havermout
2 theelepels kaneel
1/4 theelepel gemalen kardemom
paar draaien nootmuskaat uit de molen
beetje vanille extract 
bakje blauwe bessen
flinke scheut plantaardige melk
theelepel baking soda
kneepje citroensap

Oven op 200 graden

Meng zoete aardappel, banaan, havermout, bakingsoda, plantaardige melk, citroensap en de kruiden door elkaar.
Het wordt een stevig beslag.
Meng de blauwe bessen door het mengsel.

Zet cupjes in een muffinplaat en schep het beslag erin.
Je kan de cupjes tot de rand toe vullen.
Druk het beslag aan met je vingers.

Zet de muffinplaat in de oven en bak de muffins in 40 minuten gaar en goudbruin.
Ik eet ze als ontbijt met een glaasje vers geperst sinaasappelsap en een kopje kruidenthee

Bron: Chef AJ

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen