dinsdag 31 januari 2017

Pittige rode linzenchili

2 rode paprika's in blokjes
1 grote ui gesnipperd
5 teentjes knoflook geperst
2 cups rode linzen
7 cups water
chilipoeder naar smaak (beter te weinig dan teveel)
theelepel komijnpoeder
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels appelazijn
1 blikje tomatenpasta
1 blik tomatenstukjes
peper en zout naar smaak

Fruit de ui aan in olie of een beetje water.
Voeg de paprika en de knoflook toe en fruit tot de groenten zacht worden.
Breng op smaak met de kruiden.
Giet de linzen bij het mengsel met het water, azijn, tomatenpuree, tomatenblokjes en suiker.
Breng aan de kook en laat 25-30 minuten op laag vuur sudderen.
Roer de chili goed door, breng op smaak met peper en zout.
Sserveer met rijst en een salade.

Ik maakte de chili in mijn instantpot
Dan doe je alles in een keer in de pot, zet op manual en dan 17 minuten.

Bron High Carb Hannah

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen