dinsdag 17 januari 2017

Schuimpjes

3 eiwitten over, maar wat doe ik ermee?
Schuimpjes maken dus.


Weeg de eiwitten.
Een eiwit weegt ongeveer 30 gram.
Voeg daar het dubbele gewicht aan suiker toe.
Ik had 85 gram eiwit en gebruikte dus 170 gram suiker.
(Niet te vaak maken dus want het is zoet!)


Ontvet een beslagkom en de haken van je mixer met citroensap.
Niet goed ontvet=mislukt eiwitschuim!
Mix de eiwitten op een lage stand en voer het dan langzaam op tot de hoogste stand.
Zodra de eiwitten goed stijf zijn voeg je beetje bij beetje de suiker toe en klop door tot alle suiker is opgenomen.
Het schuim moet zo stijf zijn dat je de kom ondersteboven kan houden en de massa in de kom blijft zitten

.
Verwarm de oven op 100 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier.


Maak bergjes met 2 eetlepels of spuit toefjes van het schuim met een spuitzak op de bakplaat.
Zet de plaat in de oven en bak 45-60 minuten en laat in de oven afkoelen.
De schuimpjes zijn dan hard van buiten en nog een beetje zacht van binnen.


Je kan er ook nog een kleurtje aan geven met een voedselkleurstof of sprenkel er een heel dun straaltje gesmolten chocolade over.
Ik hield ze lekker au naturel!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen