maandag 9 januari 2017

Soep van rode linzen en geroosterde paprika

2 rode uien grof gesnipperd
4 theelepels olijfolie
2 rode paprika's gehalveerd, zaad verwijderd
4 teentjes knoflook ongepeld
takje tijm
125 gram gespleten rode linzen
600 ml water
2 laurierblaadjes
zout en peper
basilicum en geschaafde parmezaanse kaas (optioneel)


Schep de ui door de olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de paprika helften.
Rooster 30 minuten in een op 180 graden verwarmde oven tot ze bijna gaar zijn.
Voeg dan de knoflookteentjes en tijm toe en rooster nog 10 minuten extra.
Laat afkoelen.


Breng de linzen met het water en de laurierblaadjes aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes.

Verwijder het geroosterde vel van de paprika's en druk de knoflook uit het velletje.
Gooi de tijm weg.


Doe de paprika en knoflook in een keukenmachine met de ui.
Voeg de linzen met water toe en pureer alles tot een gladde massa.
Voeg eventueel nog wat water toe.

Doe de soep terug in de pan en warm hem op.
Breng de soep op smaak met zout en peper.


Giet de soep in kommen en garneer met basilicum en parmezaanse kaas.


Wij aten het met kerst als amusesoepje en een filodeeghapje erbij
Bron: Vegetarische Superchef-Rose Elliot

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen