dinsdag 21 februari 2017

Bloemkool in Manchuriansaus

Voor de bloemkool

1 middelmaat bloemkool in kleine roosjes gesneden
2/3 cup bloem
3/4 cup water
1/3 cup maizena
1 theelepel sojasaus
1 teen knoflook geperst
zout en peper naar smaak
1/4 theelepel paprikapoeder
1 theelepel olie

Voor de saus

1 eetlepel olie
4 grote tenen knoflook
1 stukje verse gember gepeld en fijn geraspt
1 theelepel sambal
1 bleekselderij stengel fijn gehakt
1 rode ui gesnipperd
1 groene paprika in kleine blokjes gesneden
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketchup of tomatenpuree
1 theelepel rijstazijn
paar draaien zwarte peper uit de molen
1 theelepel suiker
scheutje water
1 theelepel ketoembar
1 lente uitje in ringetjes 

Verhit de oven op 210 graden
Het beslag
Meng in een kom bloem, maizena, water, sojasaus, knoflook, paprikapoeder, zout en peper en de olie. Roer tot een glad beslag. Schep de bloemkool roosjes erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de uitgelekte bloemkool roosjes erop.
Spray of sprenkel er wat olie over en zet de bakplaat 30 minuten in de oven.

Maak de saus
Verhit olie in een pan.
Zodra de olie heet is bak je ui, knoflook, sambal en gember op laag vuur.
Voeg bleekselderij en paprika toe en bak nog 2 minuten.
Voeg water, sojasaus, ketchup, rijstazijn,  peper, ketoembar, zout en suiker toe.
Meng goed door elkaar en breng aan de kook.
Proef of de saus goed op smaak is.
Als de saus te dik is voeg je nog wat water toe.

Haal de bakplaat met de bloemkool roosjes uit de oven en schep de bloemkool door de saus.
Of leg de roosjes in een schaal en schep de saus erover.
Strooi de ringetjes lenteui over de bloemkool

Serveer met raïta en naanbrood.

Bron: Vegan Richa's Indian Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen