donderdag 2 februari 2017

Havermout carrotcake style

Oven schaaltje van 25x15 cm

225 gram havermout
3 geraspte wortels (250 gram)
50 gram rozijnen
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel bakpoeder
snufje  Himalaya zout
1 theelepel vanille extract
50 gram rijststroop
300 ml plantaardige melk naar keuze
50 gram walnoten of pecannoten

Oven op 180 graden
Meng havermout met geraspte wortel, rozijnen, kaneel en gembersiroop, noten, bakpoeder en het zout.
Roer de plantaardige melk, rijststroop en vanille extract door elkaar.

Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten goed door elkaar.
Schep het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal of bakblik.

Zet de schaal in de oven en bak 25 minuten tot het goudbruin is en wat op gebold is.
Zet de oven uit en laat nog 5 minuten staan in de warme oven.

Laat de havermout iets afkoelen en serveer met kruidenthee en een glas vers geperst sinaasappelsap.
(ik eet hier een paar dagen van en eet het koud als ontbijt)

Bron bewerkt recept: Winter- kwartaal magazine van Odin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen