dinsdag 14 maart 2017

Aubergine tikka masala

De groenten
1 aubergine in kleine blokjes
1 grote witte ui gesnipperd
2 rode paprika's in blokjes

Masala pasta
4 tenen knoflook grof gehakt
duimpje gember grof gehakt
1 theelepel geelwortel
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel garam masala
1/4 theelepel chilipoeder of cayennepeper
1/4 theelepel zout
2 theelepels komijnpoeder

Saus
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml kokosmelk uit een blik
1 theelepel ketoembar

Verhit olie in een pan en fruit de aubergine tot ze zacht word en goudbruin kleurt.
Voeg ui toe aan de aubergine en bak kort mee.

Doe de ingrediënten in een hakmolentje van de staafmixer.
Mix de kruiden tot een pasta.
Kan ook in een vijzel...
Voeg de masala pasta met de paprikablokjes aan de aubergine toe en bak 5 minuten op zacht vuur mee.
Schep de tomaatblokjes en puree door het auberginemengsel.
Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Giet de kokosmelk bij het mengsel en de ketoembar en breng aan de kook.
Laat nog 5 minuten op halfhoog vuur koken.

Serveer met rijst en cashewnoten of/en wokblokjes van tofu.

Bron: So Vegan


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen