dinsdag 28 maart 2017

Fruit havermout ontbijtrepen

2/3 cup rozijnen
2 rijpe medium bananen
kneepje citroensap
1/2 cup ongezoete appelmoes
4 eetlepels gemalen lijnzaad
1/2 cup amandel of sojamelk
2 eetlepels tahin
1 theelepel kaneel
1 cup speltmeel
2 cups havermout
1 1/2 theelepel bakingpowder
ovenschaal of taartvorm ca 20 cm
bakpapier


Overgiet de rozijnen met kokend water en laat ca 15 minuten wellen.
Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Prak de bananen fijn en knijp er wat citroensap over.
Schep de appelmoes, lijnzaad, plantaardige melk, tahin en kaneel door de bananen.
Schep dan de havermout, meel, en bakpoeder licht door het mengsel en als laatste de gewelde rozijnen.


Verhit de oven op 180 graden.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Schep het deeg in de bakvorm.
Bak 22-30 minuten in de oven.
Iedere oven is verschillend.


Bij mij stond het er 30 minuten in de oven.
Haal de koek uit de oven en laat nog 10 minuten in de bakvorm staan voordat je hem stort.
Snij in 12 repen of vierkanten.

Serveer met fruit en kruidenthee als ontbijt.

Bron: https://www.drmcdougall.com/…/e…/recipes/mcdougall-recipes/…

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen