vrijdag 24 maart 2017

Griekse linzensalade

Dressing
1/4 cup olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel olie uit een potje zongedroogde tomaten
1 eetlepel water
1 theelepel citroensap
2 tenen knoflook fijn gehakt
1 theelepel gedroogde oregano
peper en zout uit de molen

Salade
1 blik bruine linzen afgespoeld en uitgelekt
6 zongedroogde tomaten in kleine stukjes gehakt
2 rode uien gesnipperd of 1 grote rode ui
2 geroosterde paprika's uit een pot in dunne reepjes gesneden
handje (kalamata) olijven ontpit en gehalveerd
1/2 venkel knol in hele kleine blokjes gesneden

Maak de dressing.

Schep de groenten door elkaar in een grote kom en schep de dressing door de salade.
Laat minimaal een half uur op kamertemperatuur intrekken

Serveer met een knapperig stuk brood

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen