dinsdag 7 maart 2017

Pasta uit de oven met broccoli

Saus

blik tomatenblokjes
blikje tomatenpuree
1 stengel bleekselderij fijn gehakt
1 wortel fijn gehakt
teen knoflook geperst
1 ui gesnipperd
paar champignons in plakjes
peper en zout
Italiaanse keukenkruiden
olie

Voor de pasta

250 gram pasta naar keuze
1 stronk broccoli in kleine roosjes gesneden
bakje speckreepjes Vegetarische Slager
1 rode ui gesnipperd

Maak de saus:
Verhit olie in een pan en fruit ui met knoflook, wortel, bleekselderij en champignons tot z zacht zijn.
Voeg de tomaatblokjes en puree toe en meng goed.
Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse keukenkruiden
Laat minimaal een kwartiertje op laag vuur pruttelen en voeg zo nodig water toe.

Oven op 200 graden.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee.

Verhit wat olie in een pan en fruit rode ui met speckreepjes.
Giet de pasta en broccoli af en schep bij de speckreepjes.
Voeg de tomatensaus toe en meng alles goed door elkaar.

Zet een ovenschaal klaar en schep het mengsel in de schaal.
Strooi eventueel kaas over het gerecht en zet de schaal 15 minuten in de oven.

Serveer met en salade



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen