zondag 26 maart 2017

Quinoa salade met gegrilde groenten

1 rode paprika in blokjes van 2 cm gesneden
1 courgette in blokjes van 2 cm gesneden
1 aubergine in blokjes van 2 cm gesneden
1 afgestreken eetlepel harissa
1 grote teen knoflook fijn gehakt
120 gram quinoa (rood of wit of gemengd)
groentebouillon
2 lente uien
1 eetlepel tomatenpuree
handje pijnboompitten

Oven op 200 graden.
Doe de groenten in een ovenschaal (behalve de lente ui) met de knoflook en harissa pasta.
Rooster 20-30 minuten.
Bereid de quinoa met de groentebouillon volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Als de quinoa klaar is roer je het goed los met een vork en schep de lenteui en tomatenpuree erdoor.
Meng de rest van de groenten door de salade.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en strooi over de salade.
Serveer met sla, een eetlepel muhamara en koolsalade

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen