vrijdag 17 maart 2017

Vegan bombay aardappels en erwtjes

 2 theelepels olie
1/2 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel mosterdzaad
1 kleine rode ui gesnipperd

1 grote tomaat in stukken
2 tenen knoflook
duimpje verse gember geschild

1/2 theelepel koenjit
1/4 theelepel cayennepeper
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepel gemalen komijnpoeder
1/2 eetlepel garam masala
3 medium aardappel in blokjes
1 klein potje doperwtjes
1 cup water
zout naar smaak
citroensap

Verhit de olie in de pan. Voeg zodra de olie goed heet is de mosterd en komijnzaadjes toe.
Bak tot ze gaan geuren en verkleuren. Voeg dan de rode ui toe en bak 5-6 minuten op laag vuur.

Pureer ondertussen in een keukenmachine de tomaat met knoflook en gember.
Voeg de tomatenpuree aan de ui toe in de pan en bak 5-6 minuten mee.

Voeg aardappels water en zout naar smaak toe en de rest van de kruiden.
Dek de pan af en laat 10-11 minuten koken.

Voeg dan de doperwtjes toe en laat nog 10-12 minuten sudderen.
Voeg extra water toe als het mengsel te dik wordt.

Schep wat citroensap door het mengsel en serveer met naanbrood.

Bron: Vegan Richa

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen