dinsdag 11 april 2017

Bananen pancakes

ca 10 stuks

1 1/2 cup volkoren meel
2 theelepels baking powder
snufje zout
1 eetlepel No-Egg
1 cup geprakte banaan
1 cup plantaardige melk
1 cup bruisend bronwater
1 cup blauwe bessen (optioneel)

Meng meel, bakingpowder, zout en No-Egg in een kom.
Meng de geprakte banaan met plantaardige melk en water en meng goed.
Meng de natte met de droge ingrediënten maar overmix het geheel niet.
Voeg de blauwe bessen toe als je die wil gebruiken.

Verhit een antikleefpan op middelhoog vuur.
Schep een paar eetlepels van het beslag in de pan.
Zodra de eerste bubbeltjes in het deeg zichtbaar zijn kan je de pancakes omdraaien en de andere kant goudbruin bakken.
Bak de pancakes tot het beslag op is.

Je kan eventueel wat meer vocht bij het beslag doen om pannenkoeken te maken.
Serveer met vers fruit, ahornsiroop of appelmoes.

Bron - The Healthiest Diet on the Planet Dr John McDougall

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen