zondag 9 april 2017

Bananenijs met gezouten dadelkaramel

2 bevroren bannen
flinke hand ontpitte dadels
scheut water
zeezoutvlokken
walnoten of andere noten


Voor de dadelkaramel
Doe de dadels in een blender met water en pureer helemaal fijn
Maal wat zeezout boven de karamel en pureer kort zodat alles gemengd is.
Schep de karamel in een bakje maar maak de blenderkom niet schoon.
Haal de bevroren bananen uit de vriezer en laat ze een paar minuten liggen. Snij de bananen dan in plakken en doe in de blender.


Pureer de bananen tot softijs.
Schep het bananenijs in een kom en schep de dadelkaramel erover.
Strooi wat noten over het ijs.


De dadelkaramel die je overhoud bewaar je tot een volgende keer want dit ijs mag je gerust iedere dag eten.
Is nog gezond voor je ook :)
Zorg wel dat je flink wat bananen in je vriezer hebt!


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen