woensdag 26 april 2017

Pesto di pommodori secchi (pesto van zongedroogde tomaten)

300 gram zongedroogde tomaten zonder olie
70 ml witte wijn azijn
50 gram pijnboompitten
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel verse peterselie grof gehakt
5 bascilicumblaadjes grof gehakt
1 eetlepel kappertjes
1/2 theelepel chilipoeder (of minder)

Was de zongedroogde tomaten en dep ze droog.
Breng 2 liter water aan de kook, schenk de azijn erbij en kook de tomaten 6 minuten.
Giet ze af en dep ze droog.

Rooster de pijnboompitten in een droguren.

Pureer de tomaten, kruiden, kappertjes, pijnboompitten en chilipoeder met zoveel olijfolie dat het een dikke gladde pasta wordt.
Doe de zongedroogde tomatenpasta in (gesteriliseerde) glazen potten en voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe.
 Houd altijd wat zongedroogde toamtenpesto in de koelkast en gebruik het op bruschetta, verse tomatensaus en in sla dressings. 
Ook lekker in mayonaise.

(Vind je het echt een te grote hoeveelheid kan je de pesto ook in porties invriezen in een ijsbloklaatje).

Bron: De Easy Vegeterranean

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen