donderdag 11 mei 2017

Lasagna met ricotta

1 ui gesnipperd
grote teen knoflook geperst
1 eetlepel olijfolie
1 blik tomatenblokjes
2 courgettes in lange plakken geschaafd met de kaasschaaf
250 gram ricotta
handje verse peterselie fijn gehakt
100 geraspte oude kaas
peper en zout
Italiaanse keukenkruiden
250 gram lasagnavellen (pak)

Oven op 200 graden

Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook zacht.
Voeg de tomatenblokjes erbij en de Italiaanse keukenkruiden.
Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Meng ricotta met peterselie en de helft van de geraspte kaas.

Zet een grillpan op hoog vuur en laat goed heet worden.
Grill de plakjes courgette tot ze bruine streepjes krijgen.


Schep in een lasagna schaal wat tomatensaus.
Leg er een paar plakjes lasagnavellen op.
Leg de courgettelinten op de vellen en schep er wat ricotta op.
Ga door tot alles op is maar eindig met courgettelinten en tomatensaus.
Strooi er de rest van de kaas op en zet in de oven.
Bak de lasagna in 25/30 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen