maandag 15 mei 2017

Pad Thai

zonnebloemolie
1 grote ui gesnipperd
4 tenen knoflook fijn gehakt
1 theelepel sambal oelek
4 eieren losgeklopt
200 gram tofu in blokjes gesneden
2 portiezakjes kant en klare noodles (Conimex)
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel palmstroop of bruine suiker
1 bosje lenteuitjes in dunne ringetjes gesneden
hand gezouten cashewnoten
bakje taugeh

Verhit de helft van de olie in een pan.
Bak de tofu bruin en knapperig.
Verwijder de tofu uit de pan en zet even weg.
Verhit de rest van de olie in de pan en fruit ui, knoflook en sambal.
Voeg de eieren toe en bak even mee.
Schep dan de tofu door het mengsel en bak nog een minuutje mee.

Haal de noodles uit de verpakking en trek ze wat los.
Meng de noodles door het eimengsel.
Breng op smaak met sojasaus, citroensap en de palmsuiker.
Schep de tauge, lenteui en cashewnoten door het mensel.

Serveer met srirachasaus

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen