maandag 8 mei 2017

Panang curry

1 eetlepel olie
1 ui gesnipperd
1 duimpje gember geraspt
 4 tenen knoflook geperst
1/2 theelepel koenjit
1/2 theelepel komijnpoeder
1/4 cup pindakaas
1 eetlepel rode currypasta
1 1/2 cup water
1 blik kokosmelk
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels bruine suiker
zout
1 blok tofu in blokjes van 2 cm
1 grote zoete aardappel in blokjes van 2 cm gesneden
100 gram baby spinazie goed gewassen
1/2 cup cashewnoten geroosterd in een droge koekenpan

Verhit de olie in een pan en fruit ui, knoflook en gember.
Voeg pindakaas, koenjit en komijnpoeder toe en laat 2 minuten op laag vuur bakken.
Giet het water en de kokosmelk bij het mengsel.
Breng verder op smaak met citroensap, currypasta en suiker.
Voeg de blokjes tofu, spinazie en zoete aardappel toe.
Breng op smaak met wat zout.
Laat 30 minuten op laag vuur koken.
Serveer met rijst en de geroosterde cashewnoten

Bron: Chloe Coscarelli

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen