maandag 19 juni 2017

Italiaanse pasta salade

2/3 personen

250 gram fussili of penne
zak of bakje mozzarella bolletjes
flinke hand kerstomaatjes
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
eetlepel kappertjes
rucola
2 eetlepels parmezaanse kaas grof geraspt
3 zongedroogde tomaatje zonder olie in reepjes gesneden
4 eetlepels pestodressing

Begin met het maken van de dressing

Bakje of plantje verse basilicum
handje rucola
teen knoflook
stukje parmezaan
citroensap
eetlepel pijnboompitten
olijfolie
peper
5 eetlepels mayonaise

Maak in een keukenmachine pesto van basilicum, parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten, knoflook, citroensap, peper en olijfolie.
Pureer tot een gladde saus.
(Je kan ook pesto uit een potje kopen)
Meng een paar eetlepels pesto door de mayonaise en proef of het goed op smaak is. 
(Wat je overhoud aan pesto vries je in voor een andere keer.)

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Halveer de tomaatjes en mozzarellabolletjes.
Giet de pasta af en laat afkoelen.
Meng de pasta met mozzarella, tomaatjes, zongedroogde tomaten reepjes en kappertjes
Schep een paar eetlepels pestodressing door de pasta en strooi de pijnboompitten en geraspte kaas over de pasta.

Laat de salade een paar uur staan op kamertemperatuur en serveer met een knapperig stuk brood


Geen opmerkingen:

Een reactie posten