donderdag 29 juni 2017

Komkommer salade met gekneusde knoflook en gember

1 kleine rode ui in flinterdunne ringetjes gesneden
15 gram verse gemberwortel, geschild, in dunne plakjes
1 afgestreken theelepel grof zeezout
2 flinke tenen knoflook gepeld
600 gram komkommer geschild (ik laat de schil er altijd aan)
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
3 eetlepels fijn gesneden koriander of een 1/2 theelepel ketoembar, (ik krijg de rillingen van koriander)


Dressing
3 eetlepels rijstazijn
2 theelepels fijne kristalsuiker
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels sesamolie


Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Schep de uienringen erdoor en zet weg tot gebruik.


Doe de gember met zout in een vijzel en wrijf de gember met de stamper fijn.
Voeg knoflook toe en blijf stampen tot de knoflook in kleine stukjes is verdeeld, het mag geen puree worden.
Schraap de inhoud van de vijzel in de schaal met dressing en ui.
Roer alles door elkaar.


Snij de komkommer overlangs door midden en snij elke helft in schuine plakjes van 5 mm dik.
Doe de komkommer in de schaal met dressing en voeg sesamzaad en koriander of ketoembar toe.
Meng alles goed en laat 10 minuten intrekken.


Schep de salade voor het opdienen nog eens goed door en proef of er nog wat peper en zout bij moet.


Bron: Plenty - Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen