dinsdag 27 juni 2017

Pasta fredda melone e gorgonzola

(of op zijn Hollands, koude pasta met meloen en gorgonzola)

240 gram korte pasta (ik gebruikte penne want ik had niet anders)
600 gram cantaloupe meloen in blokjes
120 gram gorgonzola in blokjes (mild of scherp, wat je lekker vind)
150 gram pecorino nero in blokjes (dat is een jonge pecorinokaas en kocht ik bij Marqt)
90 gram pijnboompitten geroosterd
1 kleine rode ui fijngesnipperd
1 eetlepel peterselie gehakt
1/2 eetlepel bieslook fijn gehakt
3 druppels tabasco
1/2 theelepel verse munt fijn gehakt
3 druppels citroensap
1 theelepel appelazijn
75 gram rucola voor de garnering
zout en zwarte peper uit de molen
chilivlokken naar smaak
olijfolie extra vergine


Kook de pasta 'al dente' in gezouten water volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de pasta af en laat hem afkoelen in koud water.
Laat de pasta uitlekken en besprenkel met olijfolie.
Zet de pasta opzij tot verder gebruik.


Meng in een kom de pasta met alle ingrediënten en leg de rucolablaadjes er op.
Buon appetito!!!

Bron: De Easy Vegeterranean

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen