donderdag 22 juni 2017

Risotto met doperwten en kastanjechampignons

Rijstvelden tussen Arborio en Vercelli
3/4 personen

350 gram risotto
1 liter groentebouillon
160 ml witte wijn
1 grote rode ui fijn gesnipperd
10 zongedroogde tomaten zonder olie in fijne  reepjes gesneden
250 gram kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden
1 grote teen knoflook fijn gehakt
klein potje doperwtjes uitgelekt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel roomboter + 1 klontje extra 
50 gram parmezaanse kaas geraspt
1 eetlepel citroensap
paar draaien gemalen zwarte peper

Verhit de olie en roomboter in een grote koekenpan met een dikke bodem of gebruik een risottopan.
Fruit de uisnippers tot ze zacht zijn.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen.
Blus de rijst af met de wijn en blijf roeren tot de rijst de wijn geabsorbeerd heeft.
Vanaf dit moment giet je beetje bij beetje de groentebouillon toe.
Schep een nieuwe scheut bouillon door de rijst als de vorige bouillon helemaal is op genomen en bliif roeren.
Dit hele proces duurt ca 20 minuten.
De rijst moet beetgaar zijn.

Verhit ondertussen in een andere pan een laagje olie en fruit de champignons tot ze zacht zijn.
Breng op smaak met peper.

Schep 5 minuten voor dat de rijst gaar is de zongedroogde tomaten en de doperwtjes door de rijst.
Voeg de parmezaanse kaas, champignons toe en het citroensap.
Breng op smaak met peper.
Voeg het klontje roomboter toe aan de rijst en roer goed door. 
Daar wordt de rijst lekker smeuig van.

Serveer de rijst in borden en strooi er nog wat parmezaanse kaas over.
Serveer met een salade


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen