donderdag 22 juni 2017

Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

80 ml olijfolie
75 gram rucola
handje verse basilicum
sap van 1/2 citroen
1 teen knoflook gehakt
30 gram walnoten of amandelen
50 gram parmezaanse kaas
400 gram spaghetti
500 gram groene asperges onderkant verwijderd of neem de  groene mini asperges

Doe de rucola, basilicum, knoflook, parmezaanse kaas, walnoten of amandel in een keukenmachine en hak grof.
Voeg de olijfolie en citroensap toe en pureer tot een gladde saus (pesto)
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg eventueel wat kookwater van de spaghetti toe om de saus wat dunner te maken.

Kook spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de grillpan goed heet en gril de asperges aan beide zijden circa 4 minuten.
Keer regelmatig.

Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en roer 2/3 van de pesto erdoor.
Verdeel de spaghetti over 4 borden.
Leg de asperges op de spaghetti en serveer met de rest van de pesto en parmezaanse kaas

Bron: Boodschappen- juni 2017

(Volgende keer neem ik de dunne kleinere asperges om te grillen verder is het een heerlijk gerecht )

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen