donderdag 20 juli 2017

Chocolade spiraaltjes

 24 koekjes*

200 gram zachte boter
200 gram suiker
1 ei geklutst
320 gram patentbloem
1 theelepel bakpoeder
30 gram ongezoete cacaopoeder

Mix de boter met de suiker zacht en luchtig.
Voeg het geklutste ei toe en zeef er de bloem en bakpoeder door.
Spatel alles goed door elkaar.
Deel het deeg in twee gelijke delen.
Meng cacoa door een deel van het deeg.
Rol beide helften op tot lappen van 2-3 mm en snij ze in nette rechthoeken van 30x20 cm.
Leg de rechthoeken op elkaar en rol ze in de lengte op.
Wikkel de rol in plasticfolie en leg in de koelkast.
Laat ca 2 uur opstijven.
Verhit de oven op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Haal de rol uit de koelkast, verwijder het plastic en snij de deegrol in dunne plakjes van 1 cm.
Leg de plakjes op de bakplaten en bak de koekjes 8-10 minuten**.
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

Bron: Dolci  De Zilveren Lepel

* Ik haalde 34 koekjes uit het deeg 
** Ik bakte de koekjes 12-15 minuten. Hou altijd je oven in de gaten, niet iedere oven is het zelfde dus baktijden kunnen verschillen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen