dinsdag 4 juli 2017

Frittatine con ricotta - omeletjes met ricotta

2 personen

4 grote eieren
gemalen zeezout en gemalen zwarte peper
handje fijngehakte verse peterselie
paar fijngehakte muntblaadjes
1 teen knoflook fijngehakt
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1-2 eetlepels olijfolie

Vulling
200 gram ricotta
3 rijpe tomaten, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden
handje verse basilicum
25 gram geraspte parmezaanse kaas

Klop de eieren los met een eetlepel water, zout en peper, munt, knoflook, kaas en het grootste deel van de peterselie.

Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg zodra de olie heet word een beetje van het eimengsel toe en bak een dun omeletje.
Bak nog 3 omeletjes.

Meng ricotta, tomaten, basilicum en parmezaanse kaas met zout en peper.
Verdeel het mengsel over de frittatine en rol ze losjes op.
Garneer met de rest van de peterselie.

Serveer met een salade en ciabatta.

Bron: Trattoria- Ursula Ferigno

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen