zondag 9 juli 2017

Minestronesoep

Ik plaatste al eerder een recept van Minestrone.
Dit recept komt van een Italiaanse website...makkelijker te maken en smakelijker!

1 1/2 liter groentebouillon
2 grote bosworteltjes fijn gehakt 
2 stengels bleekselderij in dunne plakjes gesneden
3 teentjes knoflook fijn gehakt
1 grote ui gesnipperd
peper uit de molen
blik tomatenstukjes of een fles passata van 400 gram van Mutti
eetlepel olijfolie
blikje cannelinibonen uitgelekt(of een restje pasta of orzo)
handje vers gehakte peterselie
Korstje van parmezaanse kaas (optioneel maar geeft extra smaak aan de soep)

Verhit de olie in een grote pan.
Fruit ui en wortel en laat op laag vuur 10 minuten bakken.
Voeg de knoflook en selderij toe en bak kort mee.
Voeg de tomaten het parmezaanse kaaskorstje en groentebouillon toe en laat 60-90 minuten op laag vuur koken.
Verwijder het kaaskorstje en schep de bonen en/of pasta door de soep.
Breng de soep op smaak met peper en peterselie.

Bron: Simpel Italian Cooking


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen