maandag 3 juli 2017

Nasi vegetarisch

2 porties gekookte rijst (voor 2 personen)
1 teen knoflook geperst
1/2 ui gesnipperd
1 klein preitje in ringetjes (groen en wit)
eetlepel seroendeng
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketjap A
1 ei 
1 eetlepel olie 

Kluts het ei met wat water los.
Verhit wat olie of boter in een pan en bak een omelet van het ei.
Snij de omelet in dunne reepjes.
 
Verhit de olie in een pan.
Fruit ui met prei en knoflook.
Voeg de gare rijst toe en hussel goed om.
Baak een paar minuutjes op hoog vuur.
Voeg seroendeng, ketjap en sojasaus aan het mengsel toe en bak nog een paar minuten.
Zet het vuur lager en schep de omeletreepjes door het mengsel.
Breng eventueel nog op smaak met sambal.

Serveer met komkommer, atjar en casavechips



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen