zondag 2 juli 2017

Pasta aglio, olio e peperoncino

2 personen

200 gram spaghetti van een goede kwaliteit (ik gebruik De Cecco)
4 tenen knoflook in plakjes
1/2 rood pepertje fijn gehakt of gedroogde rode pepervlokjes naar smaak
1 dl olijfolie
zwarte peper en zeezout uit de molen 
handje verse fijn gehakte peterselie

Verwarm de olijfolie in een pan maar laat hem niet heet worden.
Schep de knoflook en rode peper door de olie.
Bak zacht op laag vuur tot de knoflook geel wordt en de olie heerlijk gaat ruiken.

Kook ondertussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak in gezouten water.
Giet de pasta af en schep door de peper/ knoflook olie.
Bak even mee op laag vuur en breng op smaak met peterselie, peper en eventueel nog wat zout.

Schep de pasta in borden en serveer met een stukje brood om de borden mee leeg te vegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen