maandag 10 juli 2017

Pizza met olie, knoflook en groene peper

4 personen

deeg
olijfolie
35 gram verse gist of 12 gram instant gist
600 gram bloem en extra voor het bestuiven
snuf zout

topping
6 grote teentjes knoflook in plakjes
4 eetlepels ingemaakte groene peperkorrels(deze vind je in de supermarkt tussen de olijven en kappertjes) de helft fijn gehakt de helft heel gelaten
150 ml olijfolie

Heb je een standmixer zoals een Kitchenaid oid met deeghaken kneed het deeg dan daar in.
Met de hand maak je het deeg zo:
Meet 275 ml warm water af in een kan en roer er 2 eetlepels olijfolie en wat zout door. 
Voeg de gist toe en laat het oplossen ca 10 minuten.

Stort de bloem op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. 
Giet daar geleidelijk het gistmengsel in en meng met je handen tot alle vloeistof is opgenomen en er een klonterig deeg ontstaat.

Kneed het deeg met je handen tot het een gladde structuur heeft en rol er een bal van.
Duurt ongeveer 10-15 minuten

Spray wat olie in een kom en rol de deegbal door het laagje olie.
Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen tot het 3x in volume toegenomen is.

Verwarm de oven op 230 graden.
Vet een pizza of bakplaat in met olie of bekleed met bakpapier.

Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooid werkvlak.
Druk voorzichtig de lucht uit het deeg en verdeel in 4 porties.
Druk ieder deegbal plat met de vlakke hand en rol dan met een deegroller uit tot een cirkel van 5 mm dik en 15-20 cm doorsnede.
Herhaal dit met de rest van het deeg.

Verdeel de knoflookplakjes en peperkorrels over de pizza en besprenkel met een flinke laag olijfolie.
Bestrooi met wat gemalen zeezout.

Bak de pizza,s in ca 8 minuten gaar, snij in punten en serveer.

Bron Jamie Magazine mei/juni 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen