dinsdag 25 juli 2017

Tabouleh

Het is een basis recept voor tabouleh.Je kan er dus zelf nog van alles aan toevoegen zoals granaatsappelstroop, komijnpoeder, chilipeper, knoflook...
Dat wat jezelf lekker vind.
Ik hield het bij het basisrecept maar gebruikte  ingelegde citroen inplaats van citroensap en wat chilivlokken.

3 personen

200 gram bulghur
1/2 liter water
1 kleine komkommer in blokjes
1 paprika in kleine blokjes
20 trostomaatjes in kwarten
4 lenteuitjes in dunne ringetjes
flinke hand verse peterselie fijn gehakt
paar takjes munt fijn gehakt
3 eetlepels olijfolie
stukje ingelegde citroen fijn gehakt of citroensap naar smaak
snuf chilipeper
zout

Zet de bulghur op met het water en kook 7 minuten op laag vuur.
Draai het vuur uit en laat de bulghur nog 10 minuten staan of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de bulghur met een vork los.

Meng de komkommer, paprika, tomaat en lenteui door elkaar in een kom en schep de kruiden erdoor.
Schep de bulghur door de groenten.
Maak een dressing van olijfolie, citroen, peper en zout en meng door de bulghur.
Laat een paar uur op smaak komen op kamertemperatuur.

Bron: De Souk- Salma Hage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten