zondag 20 augustus 2017

Pannenkoekjes zonder ei en boter

200 gram bloem of volkorenmeel
400 gram plantaardige melk naar keuze
1/2 theelepel bakpoeder
snufje zout
1 geprakte banaan
handje rozijnen
appelcompote
1/2 theelepel kaneel 
ahornsiroop

Het kan hoor. 
Pannenkoeken bakken zonder ei en zonder boter.
Je moet wel een goede antikleefpan hebben en de banaan is in dit recept de bindende factor.
Ik gebruik pannen van Ballarini, gaat prima!

Meng bloem met bakpoeder, kaneel en zout.
Meng de plantaardige melk, rozijnen en geprakte banaan en roer dit mengsel door de bloem.
Als het mengsel te dik is kan je er nog wat melk of water aan toevoegen.
Roer tot alle klontjes weg zijn en laat een kwartiertje staan.

Verhit een pan en schep wat beslag in de pan.
Zodra er belletjes verschijnen kan je het pannenkoekje omdraaien.
Ga door tot al het beslag op is.
Ik haalde 8 pannenkoeken uit het beslag.

Serveer de pannenkoekjes met appelcompote, kaneel en ahornsiroop.
Of met ander fruit dat je lekker vind.

Bron: The Starch Solution Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen