donderdag 17 augustus 2017

Salade van geroosterde paprika's

2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 teen knoflook gepeld en in dikke plakjes of 1 theelepel knoflookolie
zeezout
1 eetlepel grof gehakte peterselie
4 eetlepels  olijfolie

Verhit de oven op 220 graden.
Leg de paprika's op een bakplaat en roster tot het vel zwart blakert (ongeveer 20-25 minuten)
Draai de paprika's regelmatig om.
Blijf altijd in de buurt van je oven en hou het in de gaten. 
Haal de paprika's uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder het vel en de zaadjes en vang het vocht op wat uit de paprika's komt.
Snij de paprika's in repen en meng met knoflook, peterselie, zout en olijfolie.
Laat een paar uur op smaak komen en serveer als onderdeel van een antipasto of geef het met een lekker stuk ciabatta.

Bron: Groenten - Antonio Carluccio

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen