dinsdag 15 augustus 2017

Tofu teriyaki

2 personen


bakje tofu teriyaki van Provamel (EkoPlaza)
handje ongezouten cashewnoten

1 rode en 1 groene paprika in blokjes
1 middelmaat wortel in reepjes
1/2 bakje champignons in plakjes
2 bosuien in ringetjes

Teriyaki/pindakaasaus
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels srirachasaus (hete rode saus verkrijgbaar bij de toko en o.a AH)
2 eetlepels pindakaas
3 tenen knoflook geperst
1 eetlepel palmsuiker of donkere basterdsuiker
2 eetlepels sesamolie
1/2 eetlepel sesamzaadjes
kneepje citroensap

Maak de teriyaki/pindasaus door alles bij elkaar te mengen

Verhit sesamolie in een pan en bak de teriyaki tofublokjes tot ze knapperig zijn.
Haal uit de pan en bak de cashewnoten.
Haal de noten uit de pan.

Verhit nog wat extra sesamolie in de pan en bak ui, paprika, wortel en champignons op hoog vuur.
Voeg 3 eetlepels van de teriyaki/pindasaus toe en bak op hoog vuur verder.
Voeg de tofu en cashewnoten toe en eventueel nog wat saus (saus die je overhoud vries je in voor een andere keer)

Schep de teriyaki in borden, strooi de bosui erover en serveer met Pandanrijst

Bron saus Wat eet je dan wel?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen