dinsdag 24 oktober 2017

Appel walnoot brood

1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
1 theelepel koekkruiden
1 eetlepel heel lijnzaad en 2 eetlepels water
3/4 cup oerzoet of bruine suiker
snuf zout
1/2 cup walnootstukjes
2 cups speltmeel
1/3 cup plantaardige melk
1 1/2 cup ongezoete appelmoes

Meng lijnzaad met water en laat het 10 minuten staan.
Leg een stukje bakpapier in een cakevorm.
Oven verwarmen op 190 graden
Meng appelmoes met suiker, melk en het lijnzaadmengsel.
Meng meel met bakpoeder, bakingsoda, zout en koekkruiden.
Schep het natte mengsel door het droge mengsel en schep de walnootstukjes erdoor.
Overmix het beslag niet.
Schep het mengsel in de cakevorm op een bakplaat en schuif in de oven.
Bak 25-30 minuten en laat nog 5 minuten in de oven afkoelen voordat je het brood eruit haalt.
(Hou altijd je oven in de gaten, iedere oven werkt anders)

Bron Forks over Knives

Geen opmerkingen:

Een reactie posten