dinsdag 17 oktober 2017

Gember citroenkoekjes

250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
 gram witte basterdsuiker
100 gram boter
1 eetlepel verse geraspte gember
2 eetlepels sojamelk
sap en rasp van een kleine citroen

Oven op 180 graden
Meng bloem met bakpoeder en basterdsuiker.
Voeg boter, gember, sojamelk en citroenrasp en sap toe en kneed een deeg.
Maak een dikke rol van het deeg, rol in plasticfolie en lleg een half uurtje in de koelkast.
Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
Haal de deegrol uit de oven en snij in plakjes van 7 mm dik.
Leg de plakjes op de bakplaat met een tussenruimte van 4 cm.
 Bak de koekjes in ca 15 minuten gaar en goudbruin.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten