maandag 16 oktober 2017

Speculaasbrokken

250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
175 gram koude boter* in blokjes
blanke amandelen

Meng zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, snufje zout en speculaaskruiden door elkaar
Meng de blokjes boter erdoor en kneed met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Kneed dan met koele handen tot een een samenhangend en soepel deeg.
Maak een bal van het deeg en verpak in huishoudfolie.
Laat 2-3 dagen rusten in de koelkast dan kan de speculaassmaak zich goed ontwikkelen.

Verwarm de oven op 175 graden
Bekleed een ovenplaat in met bakpapier.
Bestuif een werkvlak en deegroller met bloem
Haal het deeg uit de koelkast en laat een beetje op temperatuur komen.
Rol dan uit tot een plak van 1 cm dik.
Leg de speculaas voorzichtig op de bakplaat en druk de amandelen er in.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25-30 gaar en bruin.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de speculaas op de plaat afkoelen.
Eenmaal afgekoeld breek je de speculaas in brokken en bewaar ze in een koektrommel.

* Je kan kiezen voor roomboter maar als je het plantaardig wil houden gebruik je plantaardige margarine in het recept.

Bron: De Smaak van December - Albert Hein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten