maandag 20 november 2017

Kruidnoten

250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram harde koude (plantaardige) boter
6 eetlepels (plantaardige) melk
4 theelepels speculaaskruiden 
snuf zout

Meng bakmeel met suiker, speculaaskruiden en melk.
Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.
Kneed er (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van.
Maak een bal van het deeg en laat minimaal 30 minuten in de koelkast op smaak komen en rusten.

Verhit de oven op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak balletjes ter grote van een knikker en druk ze een beetje plat.
Leg de balletjes op de bakplaat.

Zet de bakplaat in de oven en bak de kruidnootjes ca 20-25 minuten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten